piatok 18. apríla 2014

Jablkové fánky

Trošku netradičné, ale chutné. Nejaký kyselkastý lekvár k tomu a máte nebíčko v ústach. Určite sa oplatí vyskúšať.

Prísady:
500g polohrubej múky
400g jabĺk (strúhaných)
2,5dl mlieka
1 polievková lyžica cukru
1 štipka soli
2 vajíčka
10g droždia
30g margarínu

olej na pečenie
lekvár

Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Všetky prísady okrem strúhaných jabĺk dáme do jednej veľkej misy aj kvások a pripravíme cesto, ktoré necháme 1 hodinu odpočívať.
Do odpočinutého cesta pridáme jablká a spracujeme aby sme dostali homogénne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na 1cm hrubé a vykrájame z neho kruhy. Olej dáme do panvice, počkáme kým bude olej horúci a pečieme v ňom fánky z obydvoch strán. Podávame s lekvárom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára