streda 9. apríla 2014

Hydinová paella

Prísady:
250g ryže
600g kuracích pŕs
soľ, čierne korenie
4 strúčiky cesnaku
štipka šafránu
1/2 čajovej lyžičky sladkej červenej papriky
150g hrášku
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 červená paprika
1 žltá paprika
1 menšia cibula
125ml bieleho vína
8dl hydinového vývaru
4 veľké paradajky
petržlenová vňať

Budeme potrebovať panvicu na paellu, ak nemáme stačí aj wok alebo jedna obrovská panvica. Kuracie prsia pokrájame na kocky, na oleji opražíme a dáme ich na bok na tanier. Cesnak, cibuľu pokrájame na drobno opražíme trošku na oleji a pridáme aj papriku tiež pokrájanú na kocky. 3-4 minúty pražíme a miešame. Pridáme ryžu a miešame až kým sa nám ryža trošku opraží. Prilejeme víno, necháme vrieť až kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Prilejeme aj vývar, ochutíme šafránom, sladkou červenou paprikou a pridáme aj mäso späť. 15 minút necháme variť na miernom ohni, po tomto pridáme hrášok a paradajky pokrájané na kocky, varíme na malom ohni 10minút. Na pár minút odstavíme z ohňa, vrchnák necháme na panvici. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať ozdobený s mesiačikom citrónu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára