Je to jednoduchý a výborný recept na pagáče. Sú mäkkučké, lahodné a ešte aj na druhý deň ostanú také isté.
Prísady:
Na cesto:
2 vajcia
150g masla
125g kyslej smotany
750g hladká múka
1 čajová lyžička cukor
1 droždie
2 čajová lyžičky soli
250ml vlažného mlieka
Plnka:
125g bryndze
125g údenej bryndze
125g kyslej smotany
100g masla
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička červenej papriky
1 polievkavá lyžica kečupu
Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Z múky, vajec, masla, kyslej smotany, soli az kvásku vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kvasiť na teplom mieste.
Pripravíme plnku: Všetky prísady na plnku dobre vymiešame.
Odstáte cesto rozvaľkáme na doske a natrieme ho polovicou plnky, preložíme a necháme odpočívať cesto 15minút. Cesto zase rozvaľkáme a potrieme druhou polovičkou plnky, preložíme zase a necháme stáť 15minút. Cesto zase rozvaľkáme na 7mm a vykrajujeme pagáče ľubovolnej velkosti. Vrch pagáčov natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme približne 15minút.
Ahoj Elizabeth, v brzké době budeme spouštět jeden zajímavý projekt, který by se ti mohl líbit a proto bych velmi ráda získala tvůj mejlový kontakt, abych ti mohla zaslat bližší informace ;)
OdpovedaťOdstrániťPředem děkuji a přeji hezký den,
Marie (manavesela@gmail.com)