sobota 28. decembra 2013

Kuracie mňam

Je to naozaj veľmi jednoduchý a chutný recept. Môže poslúžiť aj ako nedeľný obed, a pritom je aj extra rýchle hotový. Určite treba vyskúšať recept, zatiaľ každému veľmi chutil.

Prísady:
800g kuracích pŕs
150g strúhaného syru
200g bacon slaniny
petržlenová vnať podla chuti
4 polievkové lyžice kyslej smotany
4 polievkové lyžice hladkej múky
2 vajíčka
soľ
čierne korenie

Mäso pokrájame na malé kocky, solíme, posypeme čiernym korením. Kyslú smotanu, 100g strúhaného syru, vajíčka, soľ, múku a petržlenovú vnať poriadne vymiešame do homogénnej hmoty. Pridáme aj kúsky mäsa do masy. Formu srnčieho chrba vymastíme, vysypeme strúhankou a spodok vyložíme baconom. Do formy vložíme plnku a aj vrch vyložíme baconom. V predhriatej rúre (170 stupňov) pečieme 40minút. Formu srnčieho chrbta položíme na plech, lebo možno vytečie šťava. Po 40minútach vyberieme mäso z formy a položíme na plech. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme späť do rúry aby sa roztopil syr a slaninka dostala farbu. Podávame pečenými zemiakmi, alebo hranolkami.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára