Prísady:
250g mletého mäsa
2 mrkvy
1 petržlen
1 menší zeler
1 menší kareláb
1 zemiak
1 hŕstka hrášku
1 vajce
5 polievkových lyžíc detskej krupici
olej
soľ
vegeta
1 zeleninový bujón
Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kocky. Na rozpálený olej pridáme zeleninu, trošku ju podusíme. Posypeme lyžičkou vegety, osolíme prilejeme 1,5liter vody a pridáme aj bujón. Kým sa nám varí polievka pripravíme mäsové guľky.
K mäsu pridáme vajce, detskú krupicu, soľ a čierne korenie. 10 minút necháme túto masu oddychovať. Pomocou čajovej lyžičky pridávame do polievky mäsovú masu. Uvaríme na hotovo a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára