Prísady:
1/2 kypriaceho prášku
20g kakaa nesladeného tmavého
4 vajíčka
120g práškového cukru
1 štipka soli
Krém:
100g čokolády na varenie
3dl smotany na šľahanie
Čokoládový vrch:
150g čokolády na varenie
60g masla
Ku krému roztopíme čokoládu v smotane na šľahanie a to nad vodným kúpeľom. Počkáme kým sa nám zmes vychladí a potom ho dáme na jednu noc do chladničky.
Žĺtky vymiešame do penista s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tvrdú penu. Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom. K žĺtkom opatrne primiešame tvrdú penu z bielkov a prisypeme aj zmes múky. Do muffinnového plechu dáme papieriky aby sa nám cesto nepripieklo. Cesto pečieme pri 175stupňov 16minút.. pravdaže urobíme skúšku s ihlou.
Keď sa nám upečené cesto vychladilo vyberieme ich z papierikov a rozrežeme približne aby dolná časť tvorila 2/3.
Studenú čokoládovú smotanu vyšľaháme na tuhú penu a pridáme aj stužovač šľahačky. Cukrárskym vrecúškom vytlačíme krém na spodky muffinov.
Nad vodnou kúpelou roztopíme čokoládu a do tejto roztopenej masy namáčame vrch muffinov.
A nič iné nám neostávame len spojiť muffiny a pred podávaním ich dať aspoň na pól hodinku do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára