Prísady na cesto:
600g múky
30g droždia
1 polievková lyžica soli
3 polievkové lyžice olivového olej
2dl vlažnej vody
Vo vlažnej vode s troškou cukru necháme kvasiť droždie. Zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme homogénne cesto. Necháme cesto odpočívať kým nám nenarastie na dvojitú veľkosť. Cesto prepracujeme na múkou vysypanej podložke, rozdelíme na tri časti.
Rozvaľkáme a aby sme mohli kraje naplniť tak cesto pri okrajoch narežeme každých 5 alebo 6cm. Na každé uložíme jeden kúsok syru, dve kraje chytíme do kopy a otočíme cestom. Syr môže byť mozzarella, eidam alebo podľa vlastného výberu. Na pizzu sa naukladá všetko čo Vám chutí alebo to čo máte doma :)
U mňa omáčka bola podľa starého receptu: http://maskrtime.blogspot.com/2012/03/omacka-na-pizzu.html
Pečieme pri 180stupňov približne 15minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára