štvrtok 9. mája 2013

Slané makové hamm

V malej plechovej dóze tieto keksíky vydržia skoro večnosť, len u nás sa tam väčšinou nedostanú, skôr ich niekto zje.

Prísady:
250 g masla
200 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
100 g strúhaného syru
štipka mletého čierného korenia
hŕstka slnečnicvých semienok
50 g maku
1/2 sáčku kypriaceho prášku
1-2 polievkových lyžíc kyslej smotany
1 čajová lyžička soli
na potretie vajíčko

Z prísad vypracujem cesto. Na múkou posypanom povrchu pracujeme s cestom, rozvaľkáme na 1/2 cm hrubé. Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypem vrch sezamovými semienkami a pokrájam na menšie tyčinky.
Na papierom poukladaný plech položíme tyčinky a pečieme na 200 stupňoch 10 až 15 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára