piatok 24. mája 2013

Lekvárové buchty

Je to ozajstná klasika. Nemôže chýbať ani na mojom blogu.

Prísady:
250 g polohrubej múky
250 g hladkej múky
3 štipky soli
1 dl olej
1 vajíčko
70 g cukru
350 ml mlieka
25 g droždia
lekvár na plnku
na potretie olej

Vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme odpočívať hodinu na teplom mieste. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Cesto vyklopíme na múkou vysypaní povrch a rozvalkáme na 25 x 50 cm približne. Z veľkého cesta krájame 4 x 8 cm obdlžníky ktoré plníme lekvárom. Naplnené obdlžníky zložíme do polovičky a poukladáme do stredne veľkého plechu. Keď sú buchty poukladané do plechu necháme ich 10 minút odpočívať. Buchty potrieme olejom aby sa nezlepili. Vrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Buchty pečieme 20 minút.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára